Er billige solbriller farlig for øynene?

Alle vet at det er enorme prisforskjeller i solbrille markedet. Noen briller koster 99kr mens andre koster flere tusen. Mange lurer derfor på om de billige brillene er gode nok til å beskytte øynene dine godt nok.

Det du først og fremst skal være klar over er at hvis brillene er merket med CE beskytter de mot skadelige UV stråler. Det kan være mye penger å spare her, da de fleste billig solbrillene som selges har dette merket. Handler du solbriller på gata må du huske på at disse brillene kan være fake, derfor er et eventuelt CE merke her ikke til å stole på.

Det dummeste er å kjøpe solbriller med mørke glass på gata. Da pupillene utvider seg i mørke og slipper da inn ekstra mye UV stråler, samtidig som du ikke vet med sikkerhet om glassene i brillene beskytter deg mot UV stråler.

Men kjøper du altså solbriller hos en seriøs forhandler som en bensinstasjon kjede eller H&M beskytter altså disse billig brillene godt nok.

Kilder:

https://www.dinside.no/fritid/se-etter-ce-merket-pa-solbrillene/61500930