Blokaden av Cuba

Cuba er et ganske lite land i Karibien. Det er kommunistisk (de selv vi si sosialistisk (som teoretisk sett er riktig)). USA liker ikke dette, da de frykter/«hater» kommunismen. USA har av den grunn valgt å gjøre det så vanskelig som mulig for Cuba. USA har derfor opprettet en blokade mot Cuba. Denne blokaden innebærer at bedrifter som har filialer i USA, ikke kan gjøre forretninger med Cuba.

Dette gjør det svært vanskelig for Cuba å drifte landet. Nesten all handel med utlandet blir vanskelig. Dette skaper lidelse for menneskene på Cuba, og det kun fordi USA ikke er enige med Cuba politisk.

Under Korona pandemien ble import av sprøyter til Cuba vanskeliggjort av USA, det måtte da en global folkebevegelse til for å samle inn sprøyter til Cuba. Cuba utviklet en egen vaksine, men den har blitt stanset for eksport av WHO (trolig takke være USA). Det jobbes stadig med å få eksportert denne vaksinen til resten av verden (spesielt fattige land), som et rimelig alternativ til andre vaksiner.

Som dere sikkert forstår er vi i Allisfamily.org frustrert over denne situasjonen USA skaper på Cuba, og for verdenssamfunnet. Dette skaper lidelse, spesielt på Cuba.

PS: USA har i tillegg tatt kontroll over områder på Cuba hvor de har en militærbase samt et fengsel. Cuba ønsker selvfølgelig ikke dette, men hva skal de gjøre?

Kilde: Klassekampen 30.mai 2023