Mental diamant

Her ønsker vi å fremme noe vi synes kan kalles en slags mental diamant. Vi mener nemlig de mentale konsekvensene ved å være delaktig i kampen mot lidelse, medfører en sinnstilstand som overgår alt annet i positiv forstand. Det er dog muligens nødvendig å tro at Gud liker handlinger som reduserer lidelse.

Det er mange som kjemper og har kjempet mot lidelse, så dette er ikke noe revolusjonerende nytt vi ønsker å mene vi er alene om. Vi ønsker kun å formidle at delaktighet i denne kampen kan ha fantastiske konsekvenser for sinnstilstanden til de som deltar.

Dette behøver heller ikke å være komplisert eller tidkrevende. Du kan starte kampen allerede nå ved og for eksempel bestemme deg for å være vennlig. Det har faktisk blitt bevist at vår menneskelige væremåte smitter mellom mennesker. Konsekvensene du da skaper er mer glede og mindre lidelse.

Vit også at det kan hende du er vennlig nok allerede, samt at det er viktig å rose seg selv og nyte den avslappende tanken av å ha gjort noe flott, når du har gjort noe flott. Hvis du klarer dette blir det lettere å opprettholde en vennlig oppførsel lenge. På denne måten kan man også ta seg tid til å nyte det å være vennlig. Det er viktig å rose seg selv av og til også fordi man lett kan bli for selvkritisk hvis man hele tiden forsøker å være så snill som mulig.

Du kan også fortelle om denne religionen til andre slik at våre synspunkter når ut til flere. Mer tanker i forhold til hva positivt du kan gjøre finner du i religionen vår under punkt: 11. Hvordan glede våre guder?

Hemmeligheten ved menneskelivet er ikke bare å leve, men å ha noe å leve for

Sitat: Fjodor Dostojevskij

PS: En annen måte å oppnå en sinnstilstand vi mener kan beskrives som en slags mental diamant beskriver vi i religionen under punkt: 7. Oppnå kontakt med det metafysiske.